Zero Waste: O abordare inovativă a managementului deșeurilor alimentare pentru a educa tinerii să prețuiască alimentele și să reducă risipa

A doua întâlnire de proiect - Larissa

                                                   

                                                                                           A doua întâlnire de proiect – Larissa, GREECE

                                                                                                            28 -29 Septembrie 2022

La cinci luni de la prima întâlnire transnațională de proiect din România, reprezentanții celor 7 țări implicate în proiectul „Zero Waste” au avut posibilitatea să se reîntâlnească fizic, de data aceasta în Larissa, Grecia, la sfârșitul lunii septembrie 2022.

 

Conform agendei întâlnirii, organizația responsabilă de coordonarea  rezultatului proiectului nr. 1 (PR 1), a prezentat Raportul sintetic european privind nevoile și provocările managementului deșeurilor alimentare în educația școlară. Documentul a fost creat pe baza rapoartelor naționale pe care fiecare partener le-a întocmit, cu privire la situația actuală din țara lor în ceea ce privește risipa alimentară și managementul risipei alimentare. Raportul de sinteză include date care se referă la literatura existentă și la practicile desfășurate la nivel național, dar prezintă și rezultatele unui chestionar structurat adresat cadrelor didactice și elevilor, care a fost aplicat în școli gimnaziale și licee.

 

Un alt material pe care participanții l-au analizat, asupra căruia au reflectat ​​​​și căruia i-au fost aduse îmbunătățiri s-a referit la un Ghid privind evaluarea impactului proiectului. Acest document este parte integrantă a PR 1.  În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții cu privire la cel de-al doilea rezultat al proiectului (PR 2) Zero Waste – Material de instruire, proiecte pilot și recomandări de politici. Partenerii au revizuit descrierea și liniile directoare incluse în aplicație și au stabilit următorii pași care trebuie parcurși de fiecare instituție în ceea ce privește PR2. De asemenea, participanții au avut ocazia să facă un brainstorming cu privire la PR3: Zero Waste Joc educațional despre managementul deșeurilor alimentare și PR4: Zero Waste Set de instrumente didactice pentru organizațiile din educație.

 

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate și primele rapoarte privind Asigurarea și Evaluarea Calității, Diseminarea și Managementul Financiar, întocmite după primele 6 luni de proiect.

 

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea. 2021-1-RO01-KA220-SCH-000032588

Copyright © 2022 Zero Waste. All Rights Reserved.

Powered by Innovation Hive