A treia întâlnire de proiect @ Trani
ITALIA 28 Februarie -1 Martie 2023
La câteva luni după a doua întâlnire transnațională de proiect care a avut loc în Grecia, reprezentanții celor 8 organizații partenere implicate în proiectul „Zero Waste” au avut ocazia să se întâlnească din nou personal, de data aceasta la Trani, Italia.
În cadrul întâlnirii, consorțiul a discutat, printre altele, despre progresul celui de-al doilea (PR2), respectiv al treilea rezultat al proiectului (PR3). Mai precis, a fost prezentat materialul final al cursului de formare pentru cadrele didactice, precum și platforma online care îl găzduiește. Ambele au fost dezvoltate în conformitate cu liniile directoare oferite de partenerul coordonator al rezultatului proiectului (Dot2dot) și cu feedback-ul oferit de consorțiu. Cursul de formare conține informații detaliate despre: risipa de alimente, cauzele acesteia și etapele în care aceasta are loc, impactul risipei alimentare asupra lanțului alimentar, asupra mediului și economiei, precum și modalitățile prin care se poate reduce risipa alimentară în viața de zi cu zi.
De asemenea, partenerul responsabil pentru realizarea rezultatului proiectului PR2 a prezentat modelul care va fi folosit de toți partenerii pentru resursele didactice destinate elevilor, acestea urmând a fi create împreună cu profesorii din învățământul secundar. Participanții la întâlnire au discutat activitățile ce se vor derula în continuare: pilotarea materialului de instruire și a resurselor didactice, respectiv finalizarea și traducerea rezultatului proiectului PR2. Partenerii au convenit asupra termenelor limită specifice pentru realizarea fiecărei sarcini. Totodată, organizațiile partenere au avut o discuție inițială cu privire la recomandările de politici care urmează a fi dezvoltate în ultima parte a proiectului. Pe agenda întâlnirii s-a aflat și cel de-al treilea rezultat al proiectului (PR3), care este dedicat realizării unui joc educațional ZERO WASTE.
În a doua zi a întâlnirii transnaționale, partenerii au discutat despre activitatea de formare care va avea loc în Spania și la care vor participa câte 3 cadre didactice din fiecare țară parteneră. În cadrul întâlnirii, au fost abordate aspecte referitoare la managementul financiar, la evaluarea calitativă a proiectului, feedback-ul primit de la Agenția Națională din România cu privire la raportul intermediar transmis după finalizarea primului an de proiect.
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea. 2021-1-RO01-KA220-SCH-000032588