Debut pentru Rezultatul proiectului nr. 3 Zero Waste - Joc educațional despre managementul deșeurilor alimentare

Prezentul articol este menit să anunțe debutul pentru Rezultatul Proiectului  Nr.3: Zero Waste – Joc educațional privind managementul deșeurilor alimentare. Acesta va reprezenta o abordare educațională online inovatoare, care își propune să introducă, în rândul tinerilor, un management adecvat al deșeurilor alimentare prin metoda jocului. Rezultatul proiectului Nr. 3 va asigura includerea interactivității, a clipurilor de film și a animațiilor, va fi adresat adolescenților și tinerilor, fiind folosit ca instrument de autoformare, de predare și autoevaluare.

Jucătorii vor simula crearea unui oraș cu cel mai bun management posibil al deșeurilor alimentare, ceea ce înseamnă cât mai puține alimente la gunoi, mai puține emisii de gaze, economii de bani și mai puțini oameni fără acces la alimente. Cadrul jocului va fi următorul: construirea unui oraș durabil prin strângerea de puncte câștigate prin provocări progresive: răspuns la chestionare, rezolvarea dilemelor și a situațiilor problematice, alegerea celor mai bune practici referitoare la gestionarea deșeurilor alimentare.

Până în prezent, instituțiile partenere au făcut cercetări și  au furnizat informații despre beneficiile, respectiv dezavantajele jocurilor educaționale, aducându-și contribuția pe baza experienței personale cu privire la această metodă educațională.  În plus, partenerii au analizat, la nivelul fiecărei țări implicate în proiect, situația  referitoare la educația furnizată în școli pe tema gestionării deșeurilor alimentare. Aceasta este o parte valoroasă a Rezultatului proiectului Nr. 3, deoarece rezultatele vor fi folosite pentru dezvoltarea unui joc educațional eficient. Jocul  va fi revizuit atât de grupul țintă direct (profesori/elevi), cât și de grupul țintă intermediar (părinți). Acesta va fi disponibil inițial în engleză și apoi, în iunie 2023, va fi tradus în limbile partenerilor.

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea. 2021-1-RO01-KA220-SCH-000032588

Copyright © 2022 Zero Waste. All Rights Reserved.

Powered by Innovation Hive